Geschiedenis

Ons hoofdkantoor: STOBICH BRANDSCHUTZ GMBH is in 1980 opgericht in goslar/duitsland.

De directeur en oprichter Dr.Ing- Jochen Stöbich was in 1978 getuige van een enorme brand in de Berlijnse Bahlsen fabriek. Hier ontstond een enorme brandschade door uitbreiding van het vuur over de transportbanden. In 1979 ontwikkelde hij een gepatenteerde oplossing voor dit probleem en zo slaagde zijn jonge bedrijf erin om een nieuw hoofdstuk in brandbeveiliging te schrijven en op dit gebied maximale brandveiligheid te bieden met brandvertragende transportbandafsluitingen. Stöbich levert zijn transportbandafsluitingen compleet met besturingen en noodstroomvoorzieningen die projectspecifiek worden voorzien van alle benodigde veiligheidsvoorzieningen.

Innovatie is sindsdien altijd de drijvende kracht achter de snel groeiende onderneming gebleven: vandaag de dag staat de teller op maar liefst 12 wereldprimeurs en 104 patenten. Enkele van deze vele wereldprimeurs zijn de brandvertragende en rookvertragende schermen (brandschermen en rookschermen). Inmiddels hebben diverse concurrenten de eenvoudigere varianten van brandschermen en rookschermen nagebouwd maar met innovatieve oplossingen zoals het compartiment vormende brandscherm Fibershield S en de horizontale brandschermen Fibershield H en Fibershield HC geeft Stöbich ook in dit marktsegment nog altijd de toon aan. Niet alleen op het gebied van brandwerende producten maar ook op het gebied van regelgeving en normontwikkeling speelt Stöbich een prominente rol zoals bijvoorbeeld met het voorzitterschap in de ontwikkeling van EXAP 15269-11 voor brandschermen in de CEN en diverse andere commissies zoals de Duitse DIN-Nabau.

Inmiddels telt Stöbich wereldwijd 56 vestigingen, met bijna 600 medewerkers. De jongste vestiging van Stöbich bevindt zich in Nederland en is gestart op 1 juni 2012. Gesteund door de draagkracht en ervaring van het moederbedrijf realiseerde Stöbich BV al in het eerste halfjaar van haar bestaan een aantal zeer grote projecten zoals het Paleis van Justitie in Amsterdam met maar liefst 155 brandschermen van het type Fibershield E.