Stöbich Newsletter

on december 13, 2016

 

Stöbich Brandschutz Newsletter

Inhoud
 
Bouwkundige brandbeveiliging van Stöbich


 
 
Op 6 februari 2017 begint de tweejaarlijkse Bouwbeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Stöbich is aanwezig met een stand. Komt u ook langs?

 

Over drie maanden start de bouwbeurs. Stöbich zal hier ook aanwezig zijn. Op onze stand zullen wij een deel van ons assortiment aan brand- en rookwerende schermen laten zien.
De BouwBeurs is de grootste ontmoetingsplaats voor de uitvoerende bouw in Nederland met live demonstraties, nieuwe producten en volop entertainment.
Er zijn diverse paviljoens, seminars, het BouwBeurs-café en andere activiteiten. De noviteiten van exposanten zijn doorlopend een inspiratie.
 
Wij zouden het fantastisch vinden als u onze stand komt bezoeken.
Laat u inspireren door onze brand- en rookwerende oplossingen en zie, onder het genot van een verse Nespresso, hoe u deze ontzichtbaar in het interieur van uw volgende project kunt opnemen.
In de komende maanden tot de beurs zullen wij meer informatie delen over onze stand en vernieuwde producten.
 
 
 
 
Nieuwschierig ? Wij zijn te vinden in hal 9, standnummer 09A037
Inschrijven kan via de onderstaande link, hiermee komt u gratis de beursvloer op!
 
Klik hier om u in te schrijven.
 
Kijk voor meer informatie op onze website
 
Tot op de Bouwbeurs!
 

 

 Stöbich Brandschutz Newsletter

Inhoud
 
Hoe kunt u zorgen dat uw pand niet in vlammen opgaat? 
Bouwbeurs 2017 
Bouwkundige brandbeveiliging van Stöbich

U wilt uw pand niet verliezen door kortsluiting in een apparaat
 
Brand door kortsluiting in een apparaat is geen zeldzaam verschijnsel. De brand bij de brandweerkazerne in Zaandam eerder dit jaar is daar het bewijs van.

Hoe kunt u zorgen dat uw pand niet in vlammen opgaat?

CopyCap 134 samen

Bij veel bedrijven staat de kopieermachine op een centrale plek. Bijvoorbeeld in een corridor dichtbij meerdere kantoorruimtes. Zo kunnen alle werknemers snel en gemakkelijk hun kopieer-printwerk afhandelen. maar dit kan ook een risico voor uw pand zijn.
 
Op 8 maart 2016 is er een brandweerkazerne Zaandam getroffen door brand. De oorzaak was kortsluiting in een printer waardoor het pand flinke rookschade heeft opgelopen. De printer stond in een gang tussen verschillende kantoren in.
De hittebron in printers en kopieermachines welke de fixatie van de inkt verzorgt geven deze apparaten een verhoogd brand risico. Een storing aan de thermische zekering kan snel oververhitting en brand tot gevolg hebben.
 
Een gang is vaak het belangrijkste deel van een vluchtroute en moet daarom altijd brandlastvrij gehouden worden. Binnen enkele seconden ontwikkeld zich zwarte rook die het zicht op de vluchtweg ontneemt. Hoe voorkomt u zelf slachtoffer te worden van brand of rookschade?

De Copy-Cap van Stöbich Fire Protection De Copy-Cap is een brandwerende kap, ingebouwd als wanddecoratie welke boven de printer of ander apparaat gemonteerd wordt. Deze oplossing kan zowel aan de wand als plafond gemonteerd worden. Door de metalen beplating kan de Copy-Cap ook als magneetbord gebruikt worden voor mededelingen van huishoudelijke aard op een centrale plaats. Zie hier hoe de Copy-Cap binnen 10 seconden transformeert van wanddecoratie tot brandwerend systeem: http: //w w w. stoebich. nl/w w w/inc/videopages/copycap. htm
 
Een copy-cap in uw kantoorpand betekent: geen risico en geen grote, zichtbare systemen. Rook veroorzaakt altijd schade waar het zich verspreid. Dit betekent altijd hoge reinigingskosten en dure bedrijfsonderbrekingen. Om nog maar te zwijgen over hoge kosten voor de aanschaf van nieuwe computers, printers en andere kantoorapparatuur vanwege de HCL (Chloor Waterstof) deeltjes in de rook funest zijn voor alle elektronische apparatuur in het pand.

 

 

 

Stöbich Brandschutz Newsletter

Inhoud
 
German Design Award 2017 
Bouwkundige brandbeveiliging van Stöbich

Het Fibershield-S is genomineerd voor de German Design Award
 
Onze oosterburen staan bekend om hun innovatieve ontwikkelingen. Jaarlijks worden deze in verschillende categorieën geselecteerd om de beste aan te prijzen. En wij doen mee!

German Design Award 2017

 fibershield-S nominiert

De Fibershield-S, ons ‘onzichtbare’ brandscherm is al enige tijd bekend. Momenteel heeft ons paradepaardje al twee prijzen gewonnen : ‘Fire Protection of the Year’ van FeuerTRUTZ-netwerken en de innovatieprijs ‘’Architecture and Building’’.
 
Wederom is de Fibershield-S genomineerd voor een prijs. Deze keer de ‘German Design Award’ 2017 in de categorie 'Bouwen en elementen'. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de German Design Counsil, de instantie verantwoordelijk voor de duitse merken-en-modellen rechten.
 
Waarom is de Fibershield-S zo een succes? Door het brandwerend textiel te ‘plooien’ kan dit systeem over enorme breedten compartimenten tijdelijk brandwerend afsluiten. Ook zijn meerdere hoeken 30° tot 150°) per systeem geen probleem.

Dit is vanuit architectonisch oogpunt belangrijk omdat architecten met dit product hun creativiteit niet hoeven te beperken vanwege brandveiligheidsnormen. De kosten zijn gunstig ten opzichte van alternatieve oplossingen bijvoorbeeld complete sprinklerinstallaties of brandwerend glas.
Zo behoud u grotere, open ruimten over zonder storende brandveiligheidssystemen te plaatsen.
 
Wij kijken uit naar de beslissing van de German Design Award in Oktober.
 
Kijk op w w w. stoebichfireprotection. nl voor meer informatie, afbeeldingen en CAD details voor de fibershield-S

 

 

 
Stöbich Brandschutz Newsletter

Brandveiligheid in de zorg
 
De bouw van zorginstellingen krijgt een nieuwe aanpak voor brandveiligheid. Wij hebben de nodige oplossingen.

Risicogestuurde aanpak

 Stripecoil animatie

Brandveiligheid in de zorg is vandaag de dag een veelbesproken onderwerp. Diverse organisaties werkzaam in de zorg, werken met de Nederlandse Brandweer om een risicogestuurde aanpak voor de bouw van zorg-bestemmingen te realiseren. Kort gezegd betekent dit dat er beter wordt gekeken naar realistische scenario’s en bevoegd gezag niet meer blind de regelgeving volgt.
De reden hiervoor is dat patiënten en clienten binnen zorgcentra vaak niet in staat zijn een gebouw zelfstandig te verlaten. Om te zorgen dat BHV personeel en/of reddingswerkers tijdens de ontvluchting optimaal kunnen handelen heeft Stöbich een specifieke oplossing om rookverspreiding te minimaliseren zonder de vluchtwegen te belemmeren.
 
Stöbich heeft al vele zorginstellingen over de hele wereld brand- en vluchtveilig gemaakt en blijft dit doel na streven. De specialisten van Stöbich spelen dan ook graag een adviserende rol bij vraagstukken over brand, rook, en vluchtveiligheid.
Naast advies verzorgt Stöbich de oplossingen die nodig zijn om optimaal beschermde compartimenten te creëren. Want voor alle risico’s, moeten ook passende oplossingen komen.

Een voorbeeld van een mogelijk passende oplossing voor zorginstellingen is de Stripecoil
De Stripecoil is een Stöbich oplossing bedoeld voor rookkanalisering binnen gebouwen met behoud van de vlucht mogelijkheden. Het product is ontwikkeld om vluchtwegen te beveiligen tegen rookverspreiding zonder verlies van vlucht capaciteit door de opening, de gehele breedte van de doorgang is blijft beschikbaar. Door de losse stroken is het geen probleem om met rollator, rolstoel of (verzorgings) bed door de stripecoil te passeren.
Het textiel is beperkt licht-doorlatend en wordt voorzien van vluchtweg –symbolen zodat na sluiten van het systeem de vluchtweg aanduiding intact blijft zonder het plaatsen van extra.
 
Het product in de stroken uitvoering is getest conform NEN EN 12101-1 zowel op stabiliteit als dichtheid van het textiel.
Standaard breedtes tot 12 meter en hoogten tot 4 meter maken de Stripecoil een gemakkelijk toepasbare installatie, afwijkende maatvoeringen zijn in overleg vaak mogelijk

 

 Stöbich Brandschutz Newsletter

Bedrijfspanden Nederlandse industrie vaak niet brandveilig genoeg
 
Door onduidelijkheid in het bouwbesluit worden industriële panden vaak onterecht brandveilig geacht. Dat mag u toch niet gebeuren?

Een 'wake-up call' van uw specialist


faa1    faa222


Stöbich is al bijna 40 jaar de specialist in brand- en rookwerende schermen. Maar wist u dat onze ‘roots’ in de transportsysteem afsluitingen liggen?
De directeur en oprichter: Dr.Ing- Jochen Stöbich was in 1978 getuige van een enorme brand in de Berlijnse Bahlsen fabriek. Hier ontstond een enorme brandschade door uitbreiding van het vuur over de transportbanden. In 1979 ontwikkelde hij een gepatenteerde oplossing voor dit probleem en zo slaagde zijn jonge bedrijf erin om een nieuw hoofdstuk in brandbeveiliging te schrijven en op dit gebied maximale brandveiligheid te bieden met brandvertragende transportbandafsluitingen.
 
Vandaag de dag worden er te veel bedrijfspanden in de Nederlandse industrie onterecht brandveilig geacht. De standaard norm voor brandwerende deuren en varianten, NEN EN 1634-1 mag niet toegepast worden voor openingen waar een transportbandsysteem doorheen loopt. Hiervoor is een zwaardere norm van toepassing: NEN EN 1366-7. Deze wordt door onbekendheid van deze specifieke producten en daaraan gestelde eisen zelden toegepast!
 
Dit betekent dat geplaatste deuren/schermen bij transportband doorgangen vaak niet aan de prestatie-eisen van het bouwbesluit voldoen en dat kan verstrekkende gevolgen hebben. Stel u voor dat een brandend voorwerp op uw transportsysteem belandt en vervolgens het hele pand aansteekt. Of nog erger, uw pand brandt af en na inspectie van de verzekering blijkt dat u niet aan de regelgeving voldeed. In dat geval komt het OM ook een bezoekje brengen.
Voor standaard openingen bij transportdoorvoer heeft Stöbich de EcClos-Flex ontwikkeld.Een eenvoudig te plaatsen systeem,
 


toepasbaar voor verschillende typen transportsystemen.
 

  • Onderbroken transportsystemen
  • Deelbare transportsystemen
  • Doorlopende transportsystemen
  • Doorlopende rollenbanen
  • Doorlopende kettingtransporteurs
  • Automatische geleide voertuigen (AVG's)

 
Naast de EcClos-Flex heeft Stöbich nog veel meer transportband afsluitingen in de EcClos serie waarmee bijna elke opening brandveilig kan worden afgesloten.
Afsluitingen getest conform EN 1366-7 zijn met andere, zwaardere testcriteria, dan de standaard brandwerende deuren volgens norm EN 1634-1 beproefd (bijvoorbeeld hogere ovendruk, ook op de onderzijde van de afsluiting, waardoor montage op hoogte toegestaan is en testen in combinatie met de transportsysteem componenten en bijbehorende doorlopende constructie onderdelen).
 
Onbelemmerd sluiten kan worden gegarandeerd door de besturing die in combinatie met bv lichtcellen en een autonome voeding de opening vrij stuurt. Vaak in combinatie met een afruimsysteem of vrijdraai installatie waarmee de goederen uit de opening worden verwijderd.
 
Werkt u met transportsystemen en/of heeft u meer interesse in dit onderwerp? Bekijk onze website of maak een afspraak met een van onze buitendienst medewerkers
 
Loop geen risico. Kies voor de specialist.

 

Inhoud
 
Hoe kunt u zorgen dat uw pand niet in vlammen opgaat? 
Bouwbeurs 2017 
Bouwkundige brandbeveiliging van Stöbich

U wilt uw pand niet verliezen door kortsluiting in een apparaat
 
Brand door kortsluiting in een apparaat is geen zeldzaam verschijnsel. De brand bij de brandweerkazerne in Zaandam eerder dit jaar is daar het bewijs van.