Fibershield-S opgeleverd bij Rinsma Fashion

 

Deze maand mochten wij een Fibershield-S EW60 plaatsen bij Rinsma Fashion, een zeer luxe kledingzaak met Grandcafé te Gorredijk (Friesland) met klanten door heel Nederland. Bij het plannen van de verbouwing waren er twee aandachtspunten: brandveiligheid moest gegarandeerd worden en de chique uitstraling van Rinsma moest behouden blijven.

Dat sluit standaard brandschermen in het ontwerp meteen al uit, op elke hoek geleiders plaatsen verpestte het open ontwerp van de winkel.

In overleg met de brandschermen specialisten van Stöbich is gekozen voor Fibershield-S, een brandscherm dat de hoek om kan door de speciale vouw techniek. Met diverse brandtesten is bewezen dat het met de brandwerendheid van dit brandscherm, ook met hoeken, wel goed zit. Efectis heeft de diverse testen voor Stöbich in een assesment samengevat waarbij lengten van 8 meter worden toegestaan.

 

          

 brandscherm firescreen brandrolscherm    img 2260

Station OVT Breda opgeleverd

Het nieuwe, grote station OVT Breda lijkt van boven een treinstation voor een metropool. Met 147 appartementen, (geïsoleerd tegen lawaai van treinen) en een grote hoeveelheid commerciële ruimtes is het geen wonder dat brandveiligheid een belangrijke rol heeft gespeeld in dit project.
Wij hebben hier met plezier meer dan 100 brandwerende rolschermen en rolluiken mogen plaatsen. Na een constructieperiode van 4 jaar is OVT Breda eindelijk klaar voor gebruik.

Ontwerper: Koen van Velsen architecten

OVTbreda01

Stal Tops Valkenswaard


Uitvoering: Sprangers Bouwgroep B.V.
Producten: Tweemaal Fibershield S

Deze zomer hebben wij Stal Tops in Valkenswaard twee Fibershields-S mogen plaatsen in het VIP gebouw. In eerste instantie was het plan een lift met brandwerend glas te plaatsen in een open ruimte van meerdere verdiepingen. Hier stemde de architect niet mee in, omdat ingeklemd brandwerend glas ten koste gaat van zijn ontwerp. Daarom werdt uiteindelijk gekozen om tweemaal een Fibershield-S te plaatsen welke praktisch ontzichtbaar in het plafond zijn verwerkt. Zo is het ‘Mekka voor de paardensport’, mede dankzij Stöbich een architectonisch hoogstandje geworden.

Eerder hebben wij in het VIP gebouw van Stal Tops al tweemaal Fibershield-E geplaatst.

  stal tops S gesloten

Project Oliehoorn Zwaag

Opdrachtgever:  Friso
Producten: Brandscherm Fibershield E

In een productie bedrijf waar levensmiddelen worden gemaakt is hygiene van het allergrootste belang. Dat alle deuren die daar worden toegepast tegen regelmatig schoonmaken moeten kunnen is dan ook een basis eis. Het Fibershield-E brandscherm van Stöbich is het brandscherm dat daar bij uitstek geschikt voor is. Het brandscherm is getest zonder opschuimende strips in de geleiders, deze kunnen bij het afspuiten van de geleiders van het brandscherm dan ook niet los gaan zitten. Ook is het brandscherm voorzien van een stalen onderlijst welke eenvoudig schoon te houden is.

Om bestand te zijn tegen de agressieve schoonmaak middelen zijn de meeste onderdelen van het brandscherm uitgevoerd in RVS.

rsz img 6195rsz img 6196

Magna Plaza Amsterdam

Opdrachtgever:  Heren 2 / MP monumenten
Producten Brandschermen, rookschermen en rolhekken.

In monumentale gebouwen zoals Magna Plaza in Amsterdam zijn de inbouwmogelijkheden vaak beperkt. Om aan de eisen van brandwerendheid en rookwerendheid te kunnen voldoen is het vaak puzzelen waar ruimte is voor branddeuren. Bij de Fibershield-E brandschermen van Stöbich zijn de maten van de geleiders en omkasting zo gering dat ook in een oud amsterdams pand deze brandschermen zo goed als onzichtbaar ingebouwd kunnen worden. Extra uitdaging aan deze situatie is de vraag om bij brand op een hoger gelegen etage de brandschermen open te sturen om schone lucht aan te zuigen voor de RWA installatie op de bovenste verdieping. In dat geval mag de kelder echter niet toegankelijk zijn voor publiek. Zo is bij elk brandscherm een rolhek geplaatst dat in gesloten toestand voldoende

Motel One

Opdrachtgever:  Pleijsier bouw

Motel One is een ambitieuze keten. Het huidige aantal hotels, ca 50, willen ze in 2017 uitbegebreid hebben tot 74. Dat brandwerendheid van belang is waar veel mensen slapen is geen nieuwtje. Pleijsierbouw bouwt vlak bij de Rai in Amsterdam een van de nieuwste vestigingen van Motel One. Voor de brandwerende voorzieningen in de parkeer garage deden zij een beroep op de expertise van Stöbich. Twee redelijk standaard brandschermen en een niet echt standaard brandschuifdeur in de kelder van het hotelgebouw moeten de aanwezige gasten voldoende tijd geven om zich bij brand uit de voeten te kunnen maken. Het hotel moet nog open maar  de brandwerende afsluitingen van Stöbich werken al.

 

Bodo theater in Noorwegen

Voor de nieuwbouw van het theater van Bodo in Noorwegen stond de firma Trekwerk uit Weesp voor een enorme uitdaging op het gebied van brandwerendheid. Tussen de zaal en het podium werd een rookwerende afsluiting gevraagd om de aanwezige toeschouwers bij brand de tijd te geven om te vluchten. Buiten de rookwerende eisen  waren er ook aanvullende eisen op gebied van brandwerendheid en sluitsnelheid. Nu komen rookwerende schermen wel meer voor en worden ook door diverse leveranciers aangeboden maar een rookscherm van 19 bij 12 meter uitgevoerd met zijgeleiders om ook brandwerendheid tebehalen is een uitdaging die de meeste fabrikanten uit de weg gaan. Zo niet Stöbich, in standaard systemen zijn we sterk maar in de speciale systemen mischien nog wel sterker. Samen met de firma Trekwerk is ook dit mega grote rookscherm / brandscherm door Stöbich werkend opgeleverd.

 

Brandwerende schermen geplaatst bij gezondheidscentrum Aalsmeer

 Opdrachtgever:  Architektenburo Pannekoek

In het nieuw in te richten gezondheidscentrum in Aalsmeer was een uitdaging ontstaan met betrekking tot brandoverslag. Doordat de raampartijen te dicht op elkaar waren gepland kon er bij uitslaande brand overslag naar de aanliggende gevel plaatsvinden. Van de beschikbare opties koos Architektenburo Pannekoek voor de Fibershield-E brandschermen van Stöbich. Op de foto het brandscherm in gesloten en het brandscherm in geopende stand. Zoals u ziet kunnen brandschermen prima opgaan in de inrichting, brandveiligheid die je niet ziet.

           

 

Haarlemmermeer lyceum te Hoofddorp

Opdrachtgever:  BAM Utiliteitsbouw Amsterdam

Bij de bouw van een school staat de veiligheid van de leerlingen voorop, logisch dat BAM Utiliteitsbouw in dat geval voor de brandschermen van Stöbich kiest. In het Haarlemmermeer lyceum is gekozen voor een Fibershield-E brandscherm als brandwerende afsluiting. Dankzij de slanke detaillering van de geleiders van het brandscherm en uitvoering in kleur is ook de Architect tevreden. Brandwerendheid die je niet ziet verkrijg je met de brandschermen van Stöbich.

BRANDSCHERM BREEMAN BMW

Als een kwaliteitsgarage als Breeman een brandscherm nodig heeft worden daar hoge eisen aan gesteld. Tenslotte is een BMW geen doorsnee auto dus ligt de lat qua brandscherm hoog. Het is dan ook zeker geen toeval dat de keus op het brandscherm van Stöbich is gevallen. Stöbich combineert al jaren hoge kwaliteit brandschermen met goede prijzen. Brandschermen Made in Germany is dan ook een predikaat dat wij met trots dragen.

Rook- / Brandscherm in het Brandlaboratorium van Peutz

Voor het brandlaboratorium van Peutz te Mook heeft Stöbich een aantal rook - brandschermen geleverd. Peutz gebruikt deze schermen om delen van de testfaciliteit af te schermen tijdens brand of adhoc testen. De rolschermen worden hierdoor veelvuldig gebruikt en blootgesteld aan wisselende temperaturen tot circa 200 graden Celsius.

De schermen hebben hier dus niet het doel een compartimentscheiding te creëren zoals bedoeld in het bouwbesluit, daarom zijn de schermen gebaseerd op de Stöbich rookschermen en uitgevoerd met het doek van een brandscherm. Door deze te combineren ontstaat er brandgordijn welke de gebruiker vrij kan bedienen. Kortom er zijn ook toepassingen met brandschermen die niet voor de standaard compartimentering bedoeld zijn.

 

BRANDSCHERMEN CENTRAAL STATION DEN HAAG

Voor Aalberts Bouw BV uit Loosdrecht heeft Stöbich haar brandschermen geleverd in het HTM gebouw in Den Haag, boven het centraal station. Dat wij ervaring hebben met brandschermen en openbaar vervoer kunt u bij diverse projecten in de referenties al zien, 84 brandschermen voor Openbaar Vervoer Terminal Breda is geen klein klusje. Dat was echter niet de grootste reden dat CBRE voor het brandscherm van Stöbich koos, de hoofdreden was testrapporten. De Veiligheidsregio

Haaglanden neemt brandwerendheid heel serieus. De toegepaste brandschermen worden getoetst op brandwerendheid, uiteraard. Ook echter wordt gekeken of de inbouw situatie, op de dag of in de dag, en de ondergrond waar het brandscherm op wordt gemonteerd conform testrapport is. Dan vallen veel brandschermen door de mand. Doordat Stöbich al jaren voorop loopt in testen met brandschermen, het grootste geteste horizontale scherm, het grootste geteste vertikale scherm,
brandschermen getest in de dag, brandschermen getest op de dag zowel in als op de oven, maakt dat voor bijna elke situatie een geschikt Stöbich brandscherm bestaat dat daar ook nog voor getest is. Stöbich brandschermen , de zekerheid van een goed product.

 

Brandrolscherm Stal Tops te Valkenswaard

Recentelijk heeft Stöbich een brandwerend rolscherm geleverd en gemonteerd bij Stal Tops te Valkenswaard. Door ondermeer het toepassen van het rolscherm type Fibershield E, voldoet deze paarden fokkerij weer aan de laaste eisen met betrekking tot de brandwerendheid van het bouwbesluit. Het brandscherm is in de bak van de manege geplaats, ingebouwd in de houten aftimmering van de bak. Hierdoor is de uit het brolscherm opgebouwde brandscheiding beperkt zichtbaar. In geval van een brandmelding of stroomuitval sluit het scherm automatisch wanneer de callamiteit is herstelt opent het brandscherm automatisch. 

 

BRANDSCHERMEN DAALSESINGEL UTRECHT-CENTRUM

Met VBK Zuid heeft Stöbich meegewerkt aan de renovatie van het kantoorgebouw van EBN. Om de compartimenten op juiste grootte te houden is door de architect gekozen voor brandschermen. Het Stöbich brandscherm is zeer geschikt voor toepassing in kantoor omgevingen. Niet alleen kunnen alle stalen onderdelen van het brandscherm in kleur worden uitgevoerd, deze brandschermen zijn voorzien van onze gepatenteerde verende onderlijst waardoor in geopende situatie het brandscherm onzichtbaar boven het verlaagd plafond is weggewerkt. Met de in kleur uitgevoerde geleiders van de brandschermen in de dag gemonteerd is er een mooi afgewerkt plaatje ontstaan. Brandschermen van Stöbich, brandwerendheid die je niet ziet.

 

Brandschermen Piet Hein Building te Amsterdam

Recentelijk zijn de eerste gebruikers in het Piet Hein Building ingetrokken. In het gebouw zijn 6 stuks brandwerende rolschermen van het type Fibershield E geïnstalleerd, ter voorkoming van brandoverslag via de buitengevel. De schermen zijn ondanks de postitie in het gebouw vrijwel onzichtbaar ingebouwd, dit is een van de vele voordelen van de Stöbich brandschermen.

 

BRANDSCHERMEN IN HET REGIOKANTOOR VAN DE RABOBANK ZAANSTREEK

Met het project Inverdan heeft het centrum van Zaandam een forse Face-Lift ondergaan. De kantoortoren waarin de Rabobank is gevestigd, is grootscheeps verbouwd. Met de interne verhuizing van de Rabobank werden ook een aantal compartimentsgrenzen verlegd. Uiteraard kies je in een dergelijke nette omgeving voor de, goed weg te werken, brandschermen van Stöbich.

Door de uitermate slanke inbouwdetails van ons brandscherm en de mogelijkheid om de geleiders van onze brandschermen (gecertificeerd) in de dag te monteren is de keuze makkelijk. Stöbich levert brandveiligheid door brandschermen die zo goed als onzichtbaar zijn weg te werken. Brandwerendheid die je niet ziet!

 

BRANDSCHERM CACAOFABRIEK TE HELMOND

14 maart 2014 is de, in januari 2008 door brand getroffen, Cacaofabriek heropend. Het gebouw is door de bouwcombinatie Adriaans-Moeskops V.O.F. herbouwd. Stöbich levert voor dit complex een bijzonder hoog brandwerend rolscherm type Fibershield-P. Het scherm is met een afrollengte van ca. 10,5 meter en een breedte van 3,7 meter een echte “hoogwerker”.

Het uit Heliotex doek vervaardigde Fibershield-P moet een brandwerendheid garanderen van 60 minuten EW. Dit is normaal gesproken een moeilijke opgave, omdat de meeste testen in de diverse laboratoria met een hoogte van 3 tot 4,5 meter worden uitgevoerd. Om voor een brandscherm met een grote afmeting de brandwerendheid aan te tonen, heeft Stöbich niet alleen testen tot 8 meter hoog, maar ook testen van 10 meter breed uitgevoerd.

Om de “certificering” voor alle betrokken partijen inzichtelijk te maken, is voor dit brandscherm een projectspecifieke beoordeling geschreven door Efectis waarmee de kwaliteit van het Stöbich product wordt bevestigd.

 klik hier voor een foto

 

BRANDSCHERMEN PROVINCIE HUIS NOORD BRABANT TE ‘S-HERTOGENBOSCH

Recent hebben wij de opdracht ontvangen voor het leveren van 42 brandwerende rolschermen voor het provinciehuis Noord Brabant. De schermen maken onderdeel uit van een uitgebreide renovatie, van het op 12 november 1971 door koningin Juliana geopende provinciehuis.

Het ontwerp van de renovatie wordt door Claus en Kaan Architecten verzorgd en moet in 2015 door de aannemer Stam en De Koning uit Eindhoven worden afgerond. De Stöbich brandschermen, type Fibershield E, zullen bijdragen aan de brand en vluchtveiligheid van het gehele gebouw.

Na oplevering zullen wij een update publiceren.

 

Pagina 1 van 2